Puutarhalaina – rahoitusta vihreämpään kotipihaanPuutarhalaina Rahoitusta pihan ja puutarhan kunnostukseen

Puutarhalaina on loistava ratkaisu, kun haluat toteuttaa unelmiesi pihan. Oli kyseessä sitten terassin rakentaminen, nurmikon uusiminen tai kasvimaiden perustaminen, puutarhalaina tarjoaa joustavan rahoituksen projektillesi.

Vihreä piha on paitsi silmälle kaunis, myös ympäristöystävällinen valinta. Puutarhalainan avulla voit investoida kestäviin ratkaisuihin, kuten sadevesijärjestelmiin tai luonnonmukaisiin istutuksiin.

Puutarhalainan edut

 • Joustava rahoitus omien tarpeidesi mukaan
 • Mahdollisuus toteuttaa unelmiesi piha
 • Ympäristöystävällisten ratkaisujen rahoitus
 • Kodin arvon nousu hyvin hoidetun pihan myötä

Puutarhalaina sopii erinomaisesti myös silloin, kun suunnittelet häitä kotipihallasi. Kaunis ja hyvin hoidettu piha luo täydellisen miljöön hääjuhlalle. Jos kaipaat rahoitusta itse hääjärjestelyihin, tutustu häälainaan.

Näin haet puutarhalainaa

 1. Täytä lainahakemus verkossa
 2. Saat lainapäätöksen nopeasti
 3. Rahoitus tilillesi jopa samana päivänä
 4. Aloita unelmiesi pihan toteutus!

Älä anna rahoituksen olla esteenä vihreämmän kotipihan toteuttamiselle. Hae puutarhalainaa jo tänään ja nauti kauniista pihasta vuosiksi eteenpäin!

Puutarhalainan edut ja hyödyt

Unelmien puutarhan toteuttaminen

Puutarhalaina mahdollistaa unelmiesi puutarhan toteuttamisen. Voit investoida laadukkaaseen suunnitteluun ja materiaaleihin, jotka tekevät pihastasi upean ja viihtyisän.

Oli haaveenasi sitten kaunis terassi, tunnelmallinen valaistus tai rehevä kasvillisuus, puutarhalaina auttaa tekemään visioistasi totta. Voit luoda juuri sellaisen ulkotilan, jossa viihdyt perheen ja ystävien kanssa.

Lainan joustavuus ja räätälöinti

Puutarhalainan ehdot ovat joustavat ja ne voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi. Voit valita laina-ajan ja lyhennystavan omaan tilanteeseesi parhaiten istuviksi.

Jos suunnittelet suurempaa puutarharemonttia, voit harkita myös 15000 euron lainaa. Näin saat kerralla käyttöösi riittävän summan unelmiesi toteuttamiseen.

Puutarhalaina antaa sinulle vapauden toteuttaa pihasuunnitelmasi omaan tahtiisi ilman taloudellisia paineita.

Puutarhan arvon nousu

Hyvin suunniteltu ja toteutettu puutarha nostaa koko kiinteistön arvoa. Se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä.

Viihtyisä piha lisää myös asumismukavuutta ja kodista nauttimista. Se tarjoaa lisää oleskelu- ja harrastustilaa ulkoilmassa.

Jos harkitset asunnon myyntiä tulevaisuudessa, hyvin hoidettu puutarha on merkittävä myyntivaltti. Se erottaa kotisi edukseen ja houkuttelee ostajaehdokkaita.

Puutarhalainan avulla toteutettu piharemontti on siis järkevä sijoitus sekä viihtyvyyteen että asunnon arvoon. Jos kaipaat apua lainojen yhdistämiseen remontin rahoittamiseksi, tutustu myös järjestelylainaan.

Puutarhalainan käyttökohteet

Puutarhakalusteet ja -varusteet

Puutarhalainalla voit hankkia laadukkaita puutarhakalusteita, jotka tekevät ulkotilastasi viihtyisän ja toimivan. Lainalla voit ostaa esimerkiksi terassin ruokailuryhmän, riippumaton tai aurinkotuolit rentoutumiseen.

Myös puutarhavalaistus on tärkeä osa tunnelmallista ulkotilaa. Puutarhalaina mahdollistaa tyylikkäiden valaisimien hankinnan pihallesi tai terassillesi.

Kasvit, puut ja pensaat

Puutarhalaina on loistava ratkaisu, kun haluat uudistaa pihasi istutuksia. Voit hankkia lainalla kauniita ja kestäviä kasveja, puita ja pensaita, jotka tuovat pihallesi väriä ja elämää vuosiksi eteenpäin.

Jos haaveilet hedelmätarhasta tai marjapensaista, puutarhalaina auttaa myös näiden hankinnoissa. Näin saat nauttia omasta sadosta suoraan pihaltasi.

Puutarhan rakenteet ja pinnoitteet

Puutarhalaina on erinomainen vaihtoehto, kun suunnittelet terassin rakentamista tai laajentamista. Lainalla voit hankkia laadukkaat materiaalit ja tarvikkeet projektiin.

Lue myös  Energiaremonttilaina – Rahoitusta energiatehokkuuden parantamiseen

Myös pihakiveykset ja -laatoitukset ovat suosittuja puutarhalainan käyttökohteita. Näillä ratkaisuilla luot pihallesi tyylikkään ja helppohoitoisen ilmeen. Jos haaveilet suuremmasta remontista, voit harkita lainaa putki- ja viemäriremonttiin.

Kasvihuoneet ja vajat

Kasvihuone on monen puutarhaharrastajan unelma. Puutarhalainalla voit toteuttaa tämän haaveen ja pidentää kasvukautta merkittävästi. Kasvihuoneessa voit kasvattaa esimerkiksi tomaatteja, kurkkuja ja yrttejä.

Myös puutarhavaja on hyödyllinen lisä pihalle. Lainalla voit hankkia tilavan vajan, jossa säilytät kätevästi puutarhatyökalut, -koneet ja muut tarvikkeet. Näin pihasi pysyy siistinä ja tarvikkeet ovat aina käden ulottuvilla.

Puutarhalaina tarjoaa joustavuutta isoihinkin hankintoihin. Esimerkiksi 60000 euron lainalla voit toteuttaa suuremmatkin puutarhahaaveesi. Pienempiin projekteihin taas 40000 euron laina voi olla sopiva ratkaisu.

Oli puutarhasuunnitelmasi millainen tahansa, yhdistelylaina auttaa sinua toteuttamaan ne. Näin saat nauttia kauniista ja toimivasta pihasta, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Puutarhalainan hakeminen Haelaina.fi-palvelusta

Kun olet päättänyt hakea puutarhalainaa, Haelaina.fi-palvelu tarjoaa helpon ja nopean tavan lainan hakemiseen verkossa. Voit hoitaa koko lainaprosessin kätevästi kotisohvaltasi käsin.

Lainan määrän ja takaisinmaksuajan valinta

Ensimmäinen askel puutarhalainan hakemisessa on sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan valinta. Mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa tarvitset puutarhaprojektiisi ja mikä on sinulle sopivin laina-aika.

Haelaina.fi-palvelussa voit valita lainasumman 2000-60000 euron väliltä. Takaisinmaksuajan voit valita 1-15 vuoden väliltä. Näin löydät varmasti juuri sinulle sopivan lainan.

Lainahakemuksen täyttäminen verkossa

Kun olet valinnut sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan, voit täyttää lainahakemuksen kätevästi verkossa. Haelaina.fi-palvelussa hakemus on selkeä ja helppotäyttöinen.

Hakemukseen tarvitset perustietosi, kuten:

 • Nimi
 • Henkilötunnus
 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • Tulotiedot

Lisäksi sinun tulee kertoa lainasumma ja takaisinmaksuaika sekä tilinumero, jolle haluat lainan maksettavan.

Lainapäätös ja rahojen siirto tilille

Täytettyäsi hakemuksen Haelaina.fi välittää sen yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät sinulle lainapäätöksen nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa. Saat päätöksen tiedoksi sähköpostiisi.

Kun lainapäätös on myönteinen ja olet hyväksynyt lainatarjouksen, rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana. Näin pääset aloittamaan puutarhaprojektisi ilman turhaa viivyttelyä!

Haelaina.fi-palvelun kautta haettu puutarhalaina on kätevä ratkaisu, kun haluat toteuttaa unelmiesi pihan tai puutarhan. Hae lainaa jo tänään ja nauti kauniista puutarhasta koko kesän ajan!

Puutarhalainan takaisinmaksu

Puutarhalainan takaisinmaksu on tärkeä osa lainaprosessia. Kun olet saanut unelmiesi puutarhan rahoitettua lainalla, on aika suunnitella lainan takaisinmaksua. Haelaina.fi tarjoaa joustavia vaihtoehtoja puutarhalainan takaisinmaksuun.

Kuukausierät ja laina-aika

Puutarhalainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä. Laina-aika ja kuukausierän suuruus määrittyvät lainamäärän ja oman maksukykysi mukaan. Voit valita itsellesi sopivan pituisen laina-ajan ja kuukausierän, joka ei rasita talouttasi liikaa.

Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, kun taas lyhyempi laina-aika suurempia eriä. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto, jotta puutarhalainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Ennenaikainen takaisinmaksu

Jos taloudellinen tilanteesi sallii, voit maksaa puutarhalainasi takaisin myös ennenaikaisesti. Useimmat lainanantajat, kuten Haelaina.fi, sallivat lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ilman ylimääräisiä kuluja.

Lue myös  Mopolaina ja skootteriluotto edullisesti

Ennenaikainen takaisinmaksu lyhentää laina-aikaasi ja säästät korkokuluissa. Jos saat esimerkiksi ylimääräisiä tuloja, kannattaa harkita niiden käyttämistä puutarhalainan poismaksamiseen.

Lainan uudelleenjärjestely tarvittaessa

Elämäntilanteet voivat muuttua yllättäen. Jos kohtaat haasteita puutarhalainan takaisinmaksussa, ota rohkeasti yhteyttä lainanantajaasi. Haelaina.fi auttaa asiakkaitaan löytämään ratkaisuja lainan takaisinmaksuun liittyvissä ongelmissa.

Lainan uudelleenjärjestely voi olla hyvä vaihtoehto, jos et pysty maksamaan sovittuja kuukausieriä. Laina-aikaa voidaan pidentää ja kuukausierää pienentää, jotta selviät takaisinmaksusta. Toinen vaihtoehto on lainojen yhdistäminen, jolloin puutarhalaina ja muut lainasi yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi pienemmällä kuukausierällä.

Inspiraatiota puutarhasuunnitteluun

Puutarhan suunnittelu on tärkeä osa puutarhalainan hyödyntämistä. Hyvin suunniteltu puutarha tarjoaa iloa ja nautintoa vuosiksi eteenpäin. Seuraavaksi esittelemme trendikkäitä puutarhatyylejä, vinkkejä tunnelmalliseen valaistukseen sekä ohjeita puutarhan hoitoon ja ylläpitoon.

Trendikkäät puutarhatyylit

Puutarhatyylien kirjo on laaja, ja trendikkäät tyylit vaihtelevat vuosittain. Tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

 • Moderni minimalismi: Selkeälinjaiset istutukset, geometriset muodot ja hillitty väripaletti luovat tyylikkään ja rauhallisen kokonaisuuden.
 • Luonnonmukainen puutarha: Kotimaiset kasvit, luonnonmateriaalit ja vapaamuotoiset istutukset tuovat palan luontoa omalle pihalle.
 • Hyötypuutarha: Oman ruoan kasvattaminen on paitsi trendikästä, myös palkitsevaa. Yrtit, vihannekset ja marjapensaat sopivat hyvin pienellekin pihalle.

Puutarhan valaistus ja tunnelma

Oikein suunniteltu valaistus tuo puutarhaan tunnelmaa ja mahdollistaa sen käytön myös pimeämpinä vuodenaikoina. Muutamia vinkkejä:

 • Korosta puutarhan kauneimpia yksityiskohtia, kuten puita tai vesielementtejä, kohdevaloilla.
 • Luo polkuja ja rajaa alueita matalilla pollarivalaisimilla tai maahan upotetuilla valoilla.
 • Tuo pihalle tunnelmaa roikkuvilla valosarjoilla tai lyhdyillä.

Puutarhan hoito ja ylläpito

Kaunis puutarha vaatii säännöllistä hoitoa ja ylläpitoa. Puutarhalainan avulla voit investoida laadukkaisiintyökaluihin ja tarvikkeisiin, jotka helpottavat puutarhanhoitoa. Muista nämä perusasiat:

 1. Kastelu: Varmista, että kasvit saavat riittävästi vettä, erityisesti kuivina kausina.
 2. Lannoitus: Käytä kasvien tarpeisiin sopivia lannoitteita ohjeiden mukaan.
 3. Leikkaus ja siistiminen: Poista kuolleet oksat ja lehdet säännöllisesti ja leikkaa kasveja tarpeen mukaan.
 4. Rikkakasvien torjunta: Kitke rikkakasvit ajoissa, jotta ne eivät pääse leviämään.

Hyvin suunniteltu ja hoidettu puutarha paitsi näyttää kauniilta, myös nostaa kiinteistön arvoa. Puutarhalaina mahdollistaa unelmiesi pihan toteuttamisen ja nauttimisen siitä vuosien ajan.

Puutarhalaina – sijoitus hyvinvointiin ja viihtyvyyteen

Puutarhalaina on erinomainen tapa sijoittaa kodin ulkotilojen kunnostamiseen ja ehostamiseen. Se mahdollistaa unelmiesi pihan tai puutarhan toteuttamisen ilman, että sinun tarvitsee säästää etukäteen suuria summia.

Puutarhalainan käyttökohteet

Puutarhalainaa voi hyödyntää monipuolisesti erilaisiin puutarhan projekteihin, kuten:

 • Terassin rakentaminen tai kunnostaminen
 • Pihakivetysten uusiminen
 • Kasvimaiden perustaminen
 • Puiden ja pensaiden istutus
 • Pihavalaistuksen asentaminen
 • Ulkokalusteiden hankinta

Puutarhalainan edut

Puutarhalaina tarjoaa useita etuja verrattuna säästämiseen tai muihin rahoitusvaihtoehtoihin:

 1. Saat rahoituksen nopeasti ja voit aloittaa projektisi heti
 2. Voit maksaa lainan takaisin joustavasti omaan tahtiisi
 3. Saat mahdollisuuden toteuttaa unelmiesi puutarhan kerralla
 4. Puutarhahankintoihin sijoittaminen nostaa kiinteistösi arvoa
Lue myös  Lainaa velkojen yhdistämiseen ja maksuun

Näin haet puutarhalainaa

Puutarhalainan hakeminen Haelaina.fi-palvelusta on helppoa ja vaivatonta:

 1. Täytä lainahakemus verkossa
 2. Saat lainapäätöksen nopeasti, usein jopa minuuteissa
 3. Hyväksy lainatarjous sähköisesti
 4. Rahat siirtyvät tilillesi heti hyväksynnän jälkeen

Älä enää lykkää puutarhaunelmiesi toteuttamista – hae puutarhalainaa jo tänään ja nauti upeasta pihastasi koko kesän ajan!

Puutarhalaina – rahoitusta vihreämpään kotipihaan

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kaikkea puutarhalainalla voi rahoittaa?

Puutarhalainalla voi rahoittaa monenlaisia pihaan ja puutarhaan liittyviä hankintoja ja projekteja, kuten esimerkiksi terassin rakentamisen, pihakiveyksen uusimisen, kasvihuoneen hankkimisen tai vaikkapa uuden nurmikon perustamisen. Lainaa voi käyttää myös puutarhakalusteiden ja -koneiden ostamiseen.

Minkälaisilla ehdoilla puutarhalainaa myönnetään?

Puutarhalainaa myönnetään yleensä hyvän luottotietohistorian omaaville henkilöille. Lainapäätökseen vaikuttavat myös hakijan tulotaso, menot ja nykyiset lainat. Vakuuksia ei yleensä tarvita, sillä puutarhalainat ovat tyypillisesti vakuudettomia kulutusluottoja. Laina-aika ja lainamäärä sovitaan hakijan maksukyvyn mukaan. Puutarhalainojen korot vaihtelevat, joten kannattaa vertailla eri lainanmyöntäjien tarjouksia.

Kuinka suuren lainan voi saada puutarhanhoitoon ja -tarvikkeisiin?

Puutarhalainan suuruus riippuu aina hakijan tarpeista ja lainanantajan ehdoista. Yleensä puutarhanhoitoon ja -tarvikkeisiin voi saada lainaa sadoista euroista useisiin tuhansiin euroihin. Lainan todellinen määrä määräytyy tapauskohtaisesti hakijan maksukyvyn ja lainan käyttötarkoituksen perusteella.

Mitkä ovat puutarhalainan tyypilliset takaisinmaksuajat?

Puutarhalainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti 1-15 vuoden välillä. Lyhyemmät laina-ajat sopivat pienempiin hankintoihin, kun taas suurempiin projekteihin kannattaa valita pidempi maksuaika. Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa kuukausierän suuruuteen, joten se kannattaa suhteuttaa omaan maksukykyyn. Meiltä löydät joustavia lainoja puutarhaunelmiesi toteuttamiseen.

Miten puutarhalainan korko määräytyy?

Puutarhalainan korko määräytyy aina tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten lainan määrä, takaisinmaksuaika sekä lainanhakijan taloudellinen tilanne ja luottokelpoisuus. Suosittelemme täyttämään lainahakemuksen, jonka jälkeen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, josta näet sinulle myönnetyn lainan koron ja muut ehdot.

Voiko puutarhalainalla kunnostaa myös pihaa ja ulkotiloja?

Kyllä, puutarhalainalla voi kunnostaa myös pihaa ja ulkotiloja. Lainaa voi käyttää esimerkiksi pation, terassin tai ulkorakennusten rakentamiseen ja kunnostamiseen. Myös pihateiden ja -käytävien uusiminen sekä aitojen ja porttien rakentaminen onnistuu puutarhalainan avulla.

Miten puutarhalainan hakeminen tapahtuu käytännössä?

Puutarhalainan hakeminen tapahtuu käytännössä täyttämällä lainahakemus verkossa. Hakemuksessa kysytään henkilötietoja, tuloja, menoja ja haettavan lainan määrää. Lisäksi saatetaan pyytää tietoja puutarhahankkeesta. Kun hakemus on lähetetty, saat yleensä alustavan lainapäätöksen nopeasti. Myönteisen päätöksen jälkeen toimitat tarvittavat lisädokumentit, jonka jälkeen lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti. Kun sopimus on allekirjoitettu, rahat maksetaan tilillesi tavallisesti parin pankkipäivän kuluessa.

Millä kriteereillä puutarhalainan myöntämistä arvioidaan?

Puutarhalainan myöntämistä arvioidaan tyypillisesti hakijan luottotietojen, tulojen, menojen ja vakuuksien perusteella. Luotonantaja tarkastelee hakijan maksukykyä ja -historiaa varmistaakseen, että lainan takaisinmaksu on realistista. Vakuudeksi voidaan hyväksyä esimerkiksi asunto-osake tai kiinteistö. Myös lainan käyttötarkoitus vaikuttaa myöntämiseen – puutarhalainan tulee kohdistua nimenomaan puutarhan kunnostukseen tai rakentamiseen liittyviin hankintoihin.

Samankaltaiset artikkelit